Naslov Zmenki preko spleta imajo tudi slabe strani

Kanadska raziskava o zmenkih prek spleta ugotavlja, da so tovrstni zmenki v marsičem podobni tistim v realnem življenju. Poleg pozitivnih stvari prinašajo tudi nekatere slabe. Raziskava se osredotoča na stališča žensk.

Zmenki prek spleta sprožijo upanje žensk, da se bo romanca razvila v intimno zvezo. Raziskava ugotavlja tudi, da so ženske prek spleta nekoliko bolj pogumne kot v resničnem življenju, saj se pri tovrstnem navezovanju stikov počutijo bolj varne. Kljub temu tudi v virtualnem svetu ženske želijo, da prvi korak stori moški.

Zmenki prek spleta lahko hkrati prinesejo tudi razočaranja, ki so podobna tistim v resničnem življenju. Ženske se pritožujejo, da se moški velikokrat pretvarjajo. Najpogostejše neresnice so o zakonskem stanu in videzu, moški 'spletne zveze'  večinoma niso pripravljeni prenesti v resnično življenje. Pogosto iščejo partnerice, ki so mlajše od njih.

Raziskava antropologinje Susan Frohlick iz Kanade sicer še ni v celoti zaključena. V njej bo na vprašanja odgovarjalo do 25 žensk iz Kanade, kar zelo omejuje reprezentativnost raziskave, zaključena pa bo aprila 2008.

Vir: Armostrong, Natalie. Online Dating Brings Hope and Frustration. Reuters, 28.12.2008.
Datum 22.01.2008
Print