Naslov ClickZ: najbolj iskane besede na spletu v aprilu

Hitwise dnevno zbira podatke o najbolj iskanih ključnih besedah prek spleta. Gre za besede iskane v najbolj priljubljenih iskalnikih. V aprilu so bile najbolj priljubljene naslednje ključne besede: na IT področju so uporabniki spleta najbolj pogosto iskali PayPal, pojavlja se nekaj različnih zapisov imena tega spletnega servisa za prenos denarnih sredstev. Med proizvajalci avtomobilov so bili najbolj iskani Toyota, Honda, Nissan in Ford. Na področju filmov so najbolj iskane besede Netflix, IMDB ter Blockbuster. Na področju spletnih komunikacij  in pogovorov so bile v aprilu najbolj iskane ključne besede MySpace (na prvem in četrtem mestu), craigslist in YouTube.

Na področju hrane ter pijač so najbolj iskane besede pizza hut, pepsistuff, subway ter mcdonalds.Na področju farmacevtskih izdelkov je najbolj pogosto iskan izraz alli. Sledijo mu viagra, lexapro in chantix. Med blogi ter personaliziranimi spletnimi stranmi so najbolj iskani MySpace, Perez Hilton ter yahoo 360. Med mediji uporabniki spleta najpogosteje iščejo cnn, fox news ter msnbc. Med pojmi povezanimi s potovanji in nastanitvijo so najbolj iskane besedne zveze hotels.com, holiday inn ter disney world.

Raziskava poteka med več kot 25 milijoni internetnih uporabnikov, od tega jih je 10 milijonov iz ZDA. Podatki se zbirajo s pomočjo sodelovanja s ponudniki internetnih storitev.

Vir: ClickZ, 6.6.2008.

Vir ClickZ
Datum 12.06.2008
Print