Naslov Internet igra pomembno vlogo pri ameriških zdravnikih

Skoraj vsi ameriški zdravniki za pridobivanje informacij uporabljajo internet, 83 % teh zdravnikov pa pravi, da internet igra ključno vlogo v njihovi zdravniški praksi, piše eMarketer.

Uporaba interneta med zdravniki nudi priložnosti za farmacevtsko in zdravstveno industrijo, saj se je moč veliko naučiti o zdravniških mnenjih in skrbeh. Kljub temu, da zdravniki uporabljajo internet za iskanje informacij in medsebojno komunikacijo, pa internet za komunikacijo s pacienti uporablja le tretjina zdravnikov. 35 % ameriških uporabnikov interneta je že uporabilo določena spletna orodja za dogovor z zdravnikom za sestanek še isti dan, 83 % je zainteresiranih za tovrstno storitev, 26 % uporabnikov pa bi bilo za uporabo tovrstne storitve pripravljenih plačati več. Enako število uporabnikov bi plačalo več, če bi lahko preko spleta dostopali do zdravniških kartotek in rezultatov preiskav. Na splošno je med uporabniki kar veliko zanimanje za uporabo različnih spletnih storitev, povezanih z zdravstvom in zdravniki.

Sicer pa ameriški uporabniki interneta najbolj zaupajo nasvetom in informacijam svojega splošnega zdravnika (77 %). 55 % uporabnikov najbolj zaupa specialistom, internet pa se je kot vir zaupanja s 24-imi % znašel na petem mestu.

Vir: eMarketer, 18.6.2008

Datum 24.06.2008
Print