Naslov Mobilna uporaba interneta je največja v ZDA

Nielsen Mobile je napravil raziskavo v kateri ugotavlja, da je mobilna uporaba interneta najbolj razširjena v ZDA. V tej državi namreč 40 milijonov uporabnikov mobilne telefonije uporablja mobilni internet.

15,6 % uporabnikov interneta v ZDA uporablja mobilne naprave za dostop do spleta. ZDA sledi Velika Britanija (12,9 %), tej pa Italija, kjer je stopnja uporabe skoraj 12 %. Sledijo Rusija, Španija, Tajska ter Francija. Razpored držav si lahko ogledate na spodnji sliki. 

Slika 1: Stopnja uporabe mobilnega interneta v različnih državah sveta (vir: Gartner).

Mobilne naprave tretje generacije pozitivno vplivajo na kakovost internetnih povezav, čedalje več ponudnikov spleta ponuja pakete za neomejen prenos podatkov. Najbolj priljubljena spletna stran dostopna prek mobilnih naprav v ZDA je Yahoo mail, kateri sledi iskalnik Google. Na tretjem mestu so strani z vremenskimi informacijami.

Povečevanje števila uporabnikov pomeni možnost večjih zaslužkov podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo oglasnega prostora. Na tem področju zaenkrat prednačijo ZDA, ne samo zaradi največje mobilne penetracije, pač pa tudi zaradi razvitosti trga.

Poročilo (pdf, 1,45 MB, en) >>

Datum 18.07.2008
Print