Naslov Uradno stran olimpijskih iger je v prvem tednu v povprečju obiskalo skoraj milijon obiskovalcev

Olimpijske igre so se zaključile, Nielsen Online pa je objavil rezultate o uporabi spleta v prvem tednu olimpijskih iger v Pekingu.

Uradno stran olimpijskih iger Beijing2008.cn je obiskalo povprečno 930.000 obiskovalcev dnevno, kar nekajkrat pa je obisk presegel milijon. Spletna stran je bila vedno dostopna, kar pomeni, da sta izginili tako geografska kot časovna ovira, stran olimpijskih iger pa je pokrila precej veliko občinstvo, saj je bila na voljo v različnih jezikih: angleškem, kitajskem, francoskem in španskem. Največ obiskovalcev je bilo v povprečnem dnevu ameriških in sicer 554.800, na drugo mesto se je uvrstila Francija (123.000), na tretje pa Avstralija (71.300). Poleg ZDA, Francije in Avstralije so bile v raziskavo vključene še naslednje države: Velika Britanija, Japonska, Španija, Nemčija, Brazilija, Italija in Švica. Veliko koristi sta imela tudi partnerja pri spletnih vsebinah: ameriški NBC in brazilska Terra. V proučevanem obdobju je obisk video vsebin v ZDA presegel milijon in pol obiskovalcev dnevno, vrh pa je bil dosežen 11. avgusta, ko je ameriški NBC obiskalo več kot 2 milijona obiskovalcev. V Braziliji je bil obisk 119.000 obiskovalcev dnevno.

Uradno stran je dnevno v povprečju obiskalo milijon in pol Kitajcev, kar jih uvršča na prvo mesto, skupno pa ima Kitajska 250 milijonov uporabnikov interneta.

Poročilo >> (pdf, 45 KB)

Vir: Nielsen Online, 19.8.2008

Datum 12.09.2008
Print