Dogodki - Slovenija

Naslov Podpis Kodeksa ravnanja izvajalcev javnih elektronskih komunikacijskih storitev za zaščito uporabnikov ob dnevu varne rabe interneta
Leto 2013
Datum začetka 05.02.2013, 09:00
Datum konca 05.02.2013, 11:00
Povzetek

Vabimo vas na dogodek ob Dnevu varne rabe interneta 2013, v okviru katerega bodo slovenski mobilni operaterji in ponudniki internetnih storitev podpisali Kodeks ravnanja izvajalcev javnih elektronskih komunikacijskih storitev za zaščito uporabnikov z namenom:

  • izboljšanja zaščite uporabnikov pred morebitnimi kibernetskimi nevarnostmi, ki bi škodovale uporabnikovemu telesnemu, duševnemu ali moralnemu razvoju ali pa bi uporabnikom škodovale v finančnem smislu;
  • omogočanja primernih in dobrih razmer za razvoj uporabnosti z nudenjem podpore uporabnikom, staršem mladostnikov in drugim skrbnikom;
  • zagotavljanja varnejše rabe mobilnih naprav, še posebej pri otrocih in mladostnikih do 18. leta in starejših, ki zaradi pomanjkanja znanja slabše poznajo kibernetske nevarnosti.

Dogodek bo potekal 5. 2. 2013, med 9.00 in 11.00 v predavalnici P3 na Fakulteti za varnostne vede (Univerza v Mariboru) na Kotnikovi 8 v Ljubljani. Celoten program dogodka najdete v priponki.

Kodeks bodo podpisali Boštjan Košak, direktor Amis d.o.o., Borut Razdevšek, direktor družbe Debitel d.d., Ksenija Brajkovič, vodja službe trženja IZI mobil d.d., Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobil d.d., Rudolf Skobe, predsednik uprave Telekom Slovenije d.d., Ditka Maučec, direktorica prodaje in marketinga Telemach širokopasovne komunikacije d.o.o., Gregor Štampohar, direktor družbe Tušmobil d.o.o., Sašo Todorović, predsednik poslovodstva T-2 d.o.o.

Podpis Kodeksa pozdravljajo in podpirajo tudi institucije, ki aktivno delujejo na področju zagotavljanja spletne varnosti ter zaščite otrok in mladostnikov pri uporabi interneta in ostalih tehnologij oz. se zavzemajo za zmanjšanje obsega nezakonitih vsebin na spletu, in sicer: APEK, ARNES, Center za varnejši internet SAFE.SI, Informacijski pooblaščenec, Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede ter Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Po podpisu kodeksa bo polurni odmor, ko bo priložnost za novinarska vprašanja za prisotne predstavnike zgoraj naštetih institucij.

Kraj

Predavalnica P3 na Fakulteti za varnostne vede, Kotnikova 8, Ljubljana

JezikSlovenski
Vrsta dogodkaSrečanje
Print