Naslov Hitri vodnik abc varnosti na spletu
Leto 2012
Datum vnosa 16.01.2012, 19:19
Povzetek

NE NASEDAJTE PRAVLJICAM

Izogibajte se nakupu storitev ali izdelkov, ki jih neznani ali ponudniki dvomljivega slovesa ponujajo po neverjetnih cenah.

VEDITE, S KOM IMATE OPRAVKA

Pred namestitvijo programske opreme, nakupom izdelka ali posredovanjem osebnih podatkov se vedno skrbno pozanimajte, komu nameravate zaupati svoje podatke oziroma denar.

NE IZPOSTAVLJAJTE SE

Nikoli ne uporabljajte javnih računalnikov (knjižnice, cyber cafe) za dostop do družabnih omrežij, spletnega bančništva ali drugih spletnih mest, kjer se morate izkazati z uporabniškim imenom in geslom.

PODROBNOSTI ZADRŽITE ZASE

Osebnih in bančnih podatkov ne pošiljajte prek spleta, preden natančno ne preverite identitete tistega, ki vas prosi za te podatke.

ZAŠČITITE RAČUNALNIK

Namestite požarni zid in protivirusni program, vse potrebne popravke svojega operacijskega sistema in najnovejšo različico spletnega brskalnika.

PAZITE NA GESLA

Izberite geslo, ki ga ni lahko uganiti (daljše od 8 znakov, vsebuje naj male in velike črke, številke in ločila), in ne uporabljajte enakega gesla za vse uporabniške račune. Nikomur ne zaupajte svojega gesla in ga ne shranjujte v bližini svojega računalnika.

Vir: varninainternetu.si, 16.1.2012

Leto izida - publikacije2011
Print