Naslov Projekt iger na srečo na internetu
Avtor Deželak Tomaž
Leto 2002
Ustanova Ekonomska fakulteta
Mentor Hrastelj Tone
Datum vnosa 25.07.2006
Povzetek

Iger na srečo je vedno več, pojavljajo se tudi na spletu. Avtor se v specialističnem delu loti prirejanja iger na srečo preko spleta. Glavna cilja dela sta razčiščenje pogleda na nov pristop prirejanja iger na srečo ter postavitev programa za prirejanje iger na srečo preko spleta.

V prvem poglavju se avtor loteva zgodovine iger na srečo v Sloveniji, nato pa se posveti problemu pričakovanega razvoja igralniško-zabaviščne dejavnosti ter možnim nevarnostim, ki bi ta razvoj lahko ustavile. V nadaljevanju poveže razvoj igralništva drugod po svetu z značilnostjo igralniške panoge. Elektronsko poslovanje ponuja nove možnosti, o katerih avtor spregovori v naslednjem delu naloge. Opiše tudi spletno igralništvo. Jedro specialističnega dela predstavljata poglavji, v katerih avtor predstavi Projekt e-igralnice v Sloveniji, prikaže pa tudi trenutno stanje spletnega prirejanja iger na srečo v svetu.

V zaključku avtor povzame svoje ugotovitve iz naloge in pove, da za razmah spletnega prirejanja iger na srečo manjkata dva pogoja: varen prenos denarja ter zagotovilo izplačila priigranega denarja.

Podrobnosti

Specialistično delo >> (pdf, 1.588 KB)

Ključne besede

e-poslovanje, igre na srečo, spletno igralništvo

Print