Naslov Windows 7 so pirati že dobili v roke

Testna različica operacijskega sistema Windows 7 se je pred kratkim znašla na straneh za izmenjavo datotek, piše Internet News.

Microsoft je sicer eno od različic predstavil na dveh konferencah, pirati pa so različico uspeli spraviti na splet kljub Microsoftovi zaščiti še neizdanih produktov. Samo 3 ure po tem, ko je bila različica prenešena na splet, jo je začelo prenašati več kot 2000 posameznikov. Najnovejši operacijski sistem naj bi bil za Microsoft izjemnega pomena, saj je sistemu Windows Vista že od izida namenjenih ogromno kritik. Nov operacijski sistem naj bi bil bolj stabilen, zanesljiv, prav tako naj bi manj obremenjeval računalnike uporabnikov. Javno testiranje oziroma izid uradne beta različice operacijskega sistema Windows 7 ja napovedan za začetek prihodnjega leta. Nekateri pravijo, da je razširjenost zadnje različice pokazatelj stabilnosti in trdnosti novega sistema. Microsoft sicer vztrajno protestira proti prenašanju nelegalnih kopij nedokončanega sistema, saj ne morejo jamčiti za varnost, nedokončan operacijski sistem pa ima ponavadi veliko število varnostnih lukenj, ki jih nepridipravi lahko izkoristijo za okužbo uporabnikovega računalnika.

Uradnih informacij o izidu še ni, edino, kar je Microsoft izdal, je da bo nov operacijski sistem izšel najkasneje v treh letih po izidu Viste, ki je bila uradno izdana 30. januarja 2007.

Vir: Johnston, Stuart. Pirates snag latest Windows 7 build. Internet News, 9.12.2008

Datum 26.12.2008
Print