Naslov Vedno več izzivov kako zagotoviti varno mobilno brskanje po spletu

Dilema dosegljivosti oziroma dostopnosti določene tehnologije je že nekaj časa predmet razprav, pri tem pa gre predvsem za tehnologijo, dostopno na mobilnih telefonih, ki jih uporabljajo otroci, piše Safer Internet.

Da bi lahko uživali svobodo, ki nam jo nudi tehnologija, moramo biti informirani in odgovarjati za svoja dejanja. Naslednji korak mobilne telefonije je večja dosegljivost interneta. Na razvoj te panoge je med drugim vplival tudi iPhone, ki omogoča bogato uporabniško izkušnjo mobilnega brskanja po spletu, močan vpliv imajo tudi operacijski sistemi na mobilnih telefonih, programska oprema, prilagojena za mobilne telefone, spletne strani, ki so prilagojene za mobilno brskanje, itd. Veliko vlogo imajo tudi vedno nižje cene prenosa podatkov. Kako se vse to odraža na uporabi mobilnih telefonov med otroci? Nekatere ocene kažejo, da bo v ZDA kmalu več mladostnikov do interneta dostopalo z mobilnimi telefoni, kot z namiznimi računalniki.

25 % mobilnih uporabnikov interneta je starih od 16 do 25 let, zato je izzivov, kako zagotoviti varno mobilno brskanje po spletu, vedno več.

Vir: Safer Internet, december 2008

Vir slike: www.bsu.edu

Vir InSafe
Datum 29.12.2008
Print