Naslov Za nam je tiskovna konferenca RIS.org

 

  

Prenova in širitev projekta RIS  

»Odslej poglobljeno tudi o poslovni rabi interneta«

Ljubljana, 24. marec 2009

Projekt RIS (Raba Interneta v Sloveniji) je razširil raziskovalno dejavnost in bo odslej ponujal poglobljene področne raziskave poslovne rabe interneta v Sloveniji. Prenovljena je tudi spletna stran skin.ris..

V okviru poslovne rabe interneta se bodo odslej raziskovala tudi področja kot so: e-avtomobilizem, e-bančništvo, e-farmacija, e-nakupovanje, e-nepremičnine, e-poslovanje, e-turizem, mobilna telefonija, ter spletno in mobilno trženje, je pojasnil dr. Vasja Vehovar, vodja projekta RIS, ter dodal:

»Za širitev raziskovalne dejavnosti smo se odločili na podlagi potrebe po s tujino primerljivih poslovnih raziskavah, kot tudi na podlagi izkušenj, ki smo jih pridobili v 12 letih izvajanja raziskav o rabi interneta v Sloveniji. Ob tem smo vsebinsko in oblikovno prenovili tudi spletne strani skin.ris.. Vse navedeno pa bo omogočilo tudi nadaljevanje našega poslanstva, raziskovanje informacijske družbe v Sloveniji«.

Poslovna raziskovalna poročila RIS, katerih cena se bo gibala med 1.000 in 2.000 EUR (neto) po besedah Luke Kogovška, vodje poslovnih raziskav RIS,  naročnikom prinašajo v času gospodarske negotovosti pomembne koristi:

  • Ključne trende in panožna priporočila za povečanje prodaje z orodji spletnega trženja;
  • Študije primerov uporabe IKT in priporočila za redukcijo stroškov poslovanja;
  • Dostop do primarnih in sekundarnih podatkov na področju rabe Interneta, ki omogoča poglobljene primerjave ponudnikov (benchmarking) ter primerjavo z globalnimi ponudniki;
  • Sooblikovanje panožnih raziskav z vključitvijo raziskovalnih tem po izbiri naročnika;
  • Uporabo naprednega anketnega spletnega orodja za izvajanje samostojnih komplementarnih raziskav naročnika (www.1ka.si);

Sporočilo za javnost >>

PPT >> 

Datum 24.03.2009
Print