Naslov Med leti 2008 in 2014 je pričakovati 56 % porast mobilnih naprav za poslovne uporabnike

Prihodki mobilnih naprav za poslovne uporabnike bodo do leta 2014 narasli na 284 milijard USD, ugotavlja Juniper Reasarch. Poslovna okolja se vedno bolj zanašajo na povezave z veliko pasovno širino, do leta 2014 naj bi se delež naprav povezanih na omrežja 3,5G oz. 3,9G iz 13 % povečal na skoraj 80 %.

Vedno več podjetij se sicer zaveda prednosti mobilnih naprav, saj lahko na ta način prek večje učinkovitosti in produktivnosti zmanjšajo stroške, a pri premiku k poslovanju brez žic še vedno obstajajo določene pregrade. Te so: omejena funkcionalnost zaradi majhnega formata naprav, ovire pri prilagajanju aplikacij za delovanje v mobilnem okolju in zagotavljanje varnosti naprav.

Za podjetja je pred prehodom na mobilne naprave pomembno, da imajo popoln nadzor nad napravami, ki jih uporabljajo zaposleni. Sem spadajo funkcije, kot so nadzor nad napravami, ki se lahko priključijo v omrežje, možnost blokiranja ukradenih naprav in možnost šifriranja podatkov. Zagotavljanje tovrstnih zmožnosti sicer pomeni večje začetne stroške, vendar bi bila dolgoročna cena posledic varčevanja pri zagotavljanju varnosti še višja.

 

Vir: Juniper Research, 24.3.2009.

Vir slike: deakin.edu

Datum 20.04.2009
Print