Naslov Najbolj obiskane slovenske nepremičninske strani

Po aprilskih podatkih raziskave MOSS je Nepremicnine.net najbolj obiskana spletna stran s ponudbo nepremičnin v Sloveniji in hkrati 24. najbolj obiskana slovenska spletna stran. Njen doseg v populaciji znaša 8,9 % ali 100.562 slovenskih obiskovalcev. Sledi spletno mesto Slonep.net, ki je s 7,2 % dosegom v populaciji 29. najbolj obiskana slovenska spletna stran. Novogradnje.si ima 1,7 % doseg v populaciji in je po obiskanosti na 74. mestu.

Na MOSS-ov seznam najbolj obiskanih se je s 5,2 % dosegom na 37. mesto uvrstila spletna stran podsvojostreho.net, ki pa ne ponuja ponudbe nepremičnin, ampak služi kot spletna skupnost posameznikov, ki gradijo, obnavljajo ali iščejo streho nad glavo.

S pomočjo orodij za merjenje spletne obiskanosti kot sta Alexa in Google Trends lahko pridobimo podatke o širšem naboru internetnih strani, katerih glavni namen je posredovati ponudbe nepremičnin. Na tej osnovi lahko za te spletne strani sestavimo tabelo, ki vsebuje oceno vrstnega reda dnevne obiskanosti.

 

Tabela večinoma temelji na Alexi, saj Google Trends zaradi v svetovnem merilu majhnega števila dnevnih obiskovalcev velike večine nepremičninskih spletnih mest ne ponuja podatkov o obiskih. Oba vira sta na prvo mesto postavila spletno stran Nepremicnine.net, sledita pa ji Nepremicnine.si21.com in Slonep.net.

Vir:SOZ.si, Alexa.com, Trends.google.com

Vir slike: Klepetalnica

Datum 19.06.2009
Print
Tema: Najbolj obiskane slovenske nepremičninske strani

Joj kakšne strokovnjake imate, ki ne vedo kako alexa bere podatke. Nepremicnine.net in nepremicnine.si21.com ne morete primerjati na alexi, ker alexa bere napremicnine.si21.com kot celoten portal si21.com. Pomeni, da vi nevedoč primerjate celoten si21.com z nepremicnine.net. To ste pravi strokovnjaki.

Spoštovani,

Potrebno je izpostaviti, da vključena top10 tabela predstavlja oceno dejanske obiskanosti in dopušča določena odstopanja. Temelji na podatkih Alexe in Google Trends, ki se ne razumejo za 100 % točne in že sami predstavljajo določeno oceno obiskanosti. Poleg tega metodologija teh servisov vključuje določene omejitve, primer tega so tudi, ko ste ugotovilil, nepremicnine.si21.com. Zavedamo se tudi, da je na te omejitve potrebno opozoriti. Ko je potekalo zbiranje podatkov za tabelo smo se odločili vstaviti opombo s pojasnilom, da Alexa navaja tudi delež obiskov na podstraneh, Google Trends pa ne. Ker smo v osnutku razpolagali z več verzijami tabele, je bila po pomoti objavljena tista brez opomb. Hvala, ker ste nas opozorili na pomankljivost pri smernicah za interpretacijo podatkov.