Naslov Prodaja kozmetičnih izdelkov večja le na internetu

Internet je edini prodajni kanal, ki je na področju prodaje kozmetičnih izdelkov beležil rast in ni občutil vpliva razmer v gospodarstvu, piše skupina NPD. Delež žensk, ki so v letu 2008 za kozmetične izdelke potrošile več je večji od deleža žensk, ki so izdatke na tem področju zmanjšale.

Povprečna ženska je v tem obdobju za nakupe kozmetike prek spleta namenila 86 ameriških dolarjev. Posameznice, ki so na spletu za kozmetiko lani namenile več, so po eni strani tudi v splošnem kupile več kozmetičnih proizvodov, po drugi strani pa so začele kupovati dražje izdelke. K kupovanju kozmetike na spletu sta jih privabili predvsem enostavnost tovrstnega nakupa in razpoložljivost izdelkov. Določen vpliv se pripisuje tudi višjim cenam naftnih derivatov, saj so se določeni porabniki, namesto da bi se odpeljali do trgovine, odločili za spletni nakup.

Analitiki menijo, da optimizacija spletne aktivnosti porabnikov in povečanje prihodkov predstavljata ključ za bodočo rast interneta kot prodajnega kanala kozmetičnih izdelkov. Svetovni splet ima pomembno vlogo pri zbiranju informacij o izdelkih in primerjavi cen ter znamk, saj sta ga v ta namen uporabili približno dve tretjini porabnikov, ki so obiskali spletno trgovino s kozmetičnimi izdelki, a se nato niso odločili za nakup.

Vir: Npd.com, 20.5.2009

Vir slik: All natural body care products, Alumni roundup

Datum 16.06.2009
Print