Naslov Septembrske meritve spletnih iskalnikov

XiTi Monitor je objavil septembrske podatke o uporabi spletnih iskalnikov v Franciji, Nemčiji, Španiji in Veliki Britaniji.

V vseh opazovanih državah ima največji delež gigant Google. Najbolj priljubljen je v Nemčiji, kjer so uporabniki septembra prek Googla izvedli 93,7 % vseh iskanj, najmanj pa v Veliki Britaniji, kjer je le-ta beležil 88,9 % delež.

V primerjavi z avgustom se je septembrska priljubljenost Googla zmanjšala edino v Nemčiji in sicer za 0,1 odstotne točke. V Španiji je delež Googla ostal nespremenjen, povečal pa se je v Franciji (za 0,7 odstotne točke) in Veliki Britaniji (za 2,2 odstotne točke).

Drugi najbolj priljubljeni iskalnik v Nemčiji je T-Online (2,1 % delež), v Španiji Conduit (3,3 % delež), v Franciji Bing (3,9 % delež) in v Veliki Britaniji Yahoo (4,4 % delež).

Deleži konkurenčnih iskalnikov se v primerjavi z avgustom niso bistveno spremenili, izjema sta le Yahoo in AOL v Veliki Britaniji. Priljubljenost slednjega je upadla za 0,9 odstotne točke, delež iskalnika Yahoo pa se je zmanjšal za 1,3 odstotne točke.

Tudi novinec med iskalniki Bing se v Veliki Britaniji ni dobro uveljavil, saj počasi izgublja na priljubljenosti.

Vir: Xitimonitor.com, 22.10.2009

Vir slike: Cobbcat

Datum 11.11.2009
Print