Naslov iPROM razvil novo orodje za posredovanje oglasov

iPROM je razvil novo programsko orodje za spremljanje odloženih učinkov prikazovanja oglasov v spletnih medijih. Gre za prvo tovrstno analitično orodje v Sloveniji in eno prvih na svetovnem trgu, namenjeno oglaševalcem za odkrivanje vplivov izpostavljanja oglasnih sporočil na cilje spletnih oglaševalskih akcij.

iPROM je s tem uspešno nadgradil projekt analize vpliva spletnega oglaševanja na spletno prodajo izdelkov široke potrošnje, začet konec leta 2005. Podatki so pridobljeni na podlagi spremljanja vedenjskih vzorcev uporabnikov po izpostavitvi različnim komunikacijskim sporočilom na različnih spletnih medijih. S tem so pridobili status standardne komponente načrtovanja oglaševalskih akcij, ciljanja in optimizacije za maksimalno donosnost vlaganj v spletno komuniciranje.

Temeljna izziva vseh, ki želijo z vključevanjem digitalnega komuniciranja izboljšati poslovne rezultate, sta merjenje učinkov različnih oblik komuniciranja v spletnih medijih in vloga posameznih komunikacijskih kanalov, kot so spletni oglasi, video oglaševanje, elektronska pošta, iskalni marketing, blogi ter družabne mreže. Po drugi strani pa pluralnost medijev na spletu in s tem čedalje večje število komunikacijskih kanalov ponuja oglaševalcem vse več priložnosti za doseganje ciljnih občinstev. Dejstvo je, da merjenje učinkovitosti oglaševanja ni več mogoče samo z merjenjem števila klikov na spletni oglas, saj je zadnja raziskava ComScora pokazala, da le še 16 odstotkov spletnih uporabnikov klika na oglase. Ista raziskava še ugotavlja, da prikazni oglasi, ne glede na število klikov, generirajo občutno večji obisk na straneh oglaševalcev, ki niso neposredno povezane s spletnimi oglasi.

Novo iPROMOVO analitično orodje v osnovi omogoča merjenje vplivov kombinacije in zaporedja prikazovanja oglasnih sporočil na uporabnike interneta v povezavi z obiskanostjo oglaševalčeve spletne strani. V svoji nadgrajeni različici pa omogoča tudi merjenje učinkov izpostavljanja oglasnih sporočil na ciljne aktivnosti obiskovalcev oglaševane spletne strani, kot so naročilo, prijava na e-novice, tisk kupona in druge konverzije.

Spletni oglaševalci z novim orodjem lažje in natančneje vrednotijo svoje naložbe v različne oblike spletnega komuniciranja. Končni rezultat sta optimiziran medijski načrt in oglasna kreativa, s katerima lahko oglaševalci svoja sredstva natančno razporedijo tja, kjer imajo največji učinek. Pri tem niso omejeni zgolj na klike in neposredne obiske spletnega mesta, temveč imajo na voljo oceno celovitega učinka oglasne akcije.

Vir:iProm, 6.12.2009.

Vir Iprom
Datum 11.12.2009
Print