Naslov iProm razvija sisteme za posredovanje spletnih oglasov

iPROM je s programsko rešitvijo za distribucijo, ciljanje in sledenje oglasnemu gradivu na spletu, Iprom AD Serverjem, v preteklem letu uporabnikom slovenskih spletnih medijev posredoval več kot 5,5 milijarde spletnih oglasov in tako za skoraj 30 odstotkov povečal število v letu 2008 posredovanih oglasov. Z iPROMOVO programsko rešitvijo so v letu 2009 neposredni naročniki, agencije in medijski zakupniki izvedli skupno več kot 3000 oglaševalskih akcij s 6736 različnimi spletnimi oglasi na prek 600 spletnih straneh.

Oglasni strežnik Iprom AD Server predstavlja enega največjih projektov na slovenskem spletu. Programska rešitev, ki deluje na dvanajstih povezanih strežnikih, je v letu 2009 v povprečju vsako sekundo zabeležila skoraj 732 interakcij z uporabniki spletnih medijev in jim posredovala 173 spletnih oglasov na sekundo. Oglasni strežnik je dnevno komuniciral v povprečju s 621.701 uporabnikom spletnih medijev in vsak dan zabeležil 63 milijonov različnih interakcij.

Zanimivi so predvsem podatki po panogah, ki so prikazani v spodnji preglednici:

 

V letu 2009 so se deleži prikazov spletnih oglasov po panogah porazdelili tako, da je na prvem mestu avtomobilizem z več kot 1,7 milijarde prikazov, sledi mu panoga telekomunikacije z 1,4 milijarde prikazov. Avtomobilizem tako že tretje leto zapored ostaja na prvem mestu, na drugem pa so panogo dom&gospodinjstvo iz leta 2008 zamenjale telekomunikacije. Največji padec po prikazanih oglasih je po pričakovanjih zabeležila panoga finance, saj je iz predlanskega tretjega mesta padla na šesto mesto. V analizo prikazov so bili vključeni vsi uporabljeni formati klasičnih, večpredstavnostnih in video oglasov.

Vir: iProm, 25.1.2009.

Vir Iprom
Datum 25.01.2010
Print