Naslov E-zdravje zanima 49 % slovenskih spletnih uporabnikov

Podatki raziskave MOSS kažejo, da vsebine o zdravju in zdravilih bodisi zanimajo bodisi zelo zanimajo 49 % slovenskih spletnih uporabnikov.

Med temi uporabniki prevladujejo ženske (58 %) in posamezniki od 25 do 44 let (48 %). Za vsebine o zdravju in zdravilih se najmanj zanimajo študenti (17 %), nadpovprečen interes pa so izrazili višje in visoko izobraženi.

Med spletnimi mesti meritve MOSS so največji delež posameznikov, ki se zanimajo ali zelo zanimajo za e-zdravje, zabeležili med obiskovalci spletne strani Cudovita.si (63,16 %). Sledijo strani Lunin.net (61,1 %), Monolitmap.si (60,54 %), Bambino.si (60,52 %) in Zps.si (60,51 %).

Poleg medijev splet kot komunikacijski kanal izkorišča tudi država, ki prek spletnih strani lokalnih Zavodov za zdravstveno varstvo že nekaj let ponuja uporabne informacije s področja ohranjanja zdravja, izboljšanja kakovosti bivanja in zdravega življenjskega sloga.

Prek spleta s potrošniki vse pogosteje neposredno komunicirajo tudi farmacevtska podjetja, ki skozi sponzorirane spletne strani ponujajo informacije o zdravju in zdravem načinu življenja, z namenom promocije svojih izdelkov ali vzpostavljanja in ohranjanja odnosov s končnimi potrošniki, mimo zdravnikov in lekarnarjev.

Vir: Moss-soz.si, april 2010

Vir slike: libraries.rutgers.edu

Vir SOZ
Datum 30.04.2010
Print