Naslov Leta 2015 mobilno bančništvo pri polovici mobilnih uporabnikov?

Napovedi na področju uporabe mobilnega bančništva v ZDA kažejo, da bo do leta 2015 vsaj polovica tamkajšnjih mobilnih uporabnikov svoje telefone uporabljala za izvajanje transakcij, piše eMarketer. V letu 2009 je storitve mobilnega bančništva uporabljalo 10,8 % polnoletnih uporabnikov mobilnih telefonov v ZDA.

Na področju mobilnega bančništva prednjačijo predvsem uporabniki pametnih telefonov. Da je skoraj 70 % slednjih v »zadnjih treh mesecih« uporabilo eno od finančnih storitev, so pokazale raziskave, izvedene v januarju 2010.

Vsesplošna navzočnost mobilnih telefonov bankam ponuja edinstveno možnost za povezovanje s strankami, tudi s tistimi, ki so stalno na poti ali pa nimajo dostopa do interneta. Da bi dosegli predvidene nivoje razširjenosti mobilnega bančništva, pa bodo banke morale pozornost posvetiti razvoju treh primarnih kanalov, to so SMS sporočila, mobilni brskalniki in mobilne aplikacije.

Eden izmed faktorjev, ki bo prav tako vplival na uspešnost doseganja napovedanih številk, je po eni strani med strankami vzbuditi prepričanje o ustrezni varnosti mobilnega bančništva. Po drugi strani je pomembna tudi uspešnost bank pri trženju in oglaševanju prednosti, ki jih prinaša mobilno bančništvo.

Vir: eMarketer, 12.5.2010

Vir slike: MobilePhones

Datum 03.06.2010
Print