Naslov Zemanta sodeluje z Googlom

Zemantina orodja za objavljanje spletnih vsebin so po novem dostopna vsem uporabnikom storitve Blogger.com. Blogger.com je največja blogerska storitev na svetovnem spletu, ki šteje nekaj deset milijonov uporabnikov.

"Gre za prelomen dogodek za naše mlado podjetje, ki potrjuje, da smo na pravi poti. Sodelovati z najbolj vplivnim podjetjem na trgu je ne le velika priložnost, temveč tudi izjemna čast," je povedal direktor podjetja Boštjan Špetič, sicer tudi član Nacionalnega sveta za informacijsko družbo v Sloveniji. Poudaril je: "Blogerji po svetu objavijo milijone člankov dnevno in s tem predstavljajo medijsko silo primerjlivo z uveljavljenimi mediji. Zemantina orodja jim omogočajo, da z njimi tekmujejo bolj učinkovito in kvalitetno."

Zemanta svojim uporabnikom, blogerjem, priporoča zanimive vsebine, ki jih le-ti lahko uporabijo v svojih člankih. S tem sodelujejo v omrežju vsebin, ki ga Zemanta trži podobno kot so se nekoč časopisi. Med strankami Zemante so medijske organizacije: Yahoo in AOL, najbolj vidni uporabniki pa so Washington Post, Wired, Discovery in UNESCO.

Podjetje, ki ima glavni razvojni center v Ljubljani, je prejelo že več mednarodnih priznanj za tehnološko odličnost. Nazadnje aprila letos, ko je neodvisna medijska organizacija LinkTV, ki jo podpira Fundacija Billa in Melinde Gates, označila Zemantine storitve za "vodilne na trgu semantičnih tehnologij", v konkurenci podjetji kot so Reuters in Yahoo.

Tehnični direktor Andraž Tori je komentiral z: "Neprestano vlaganje v razvoj orodij za razumevanje naravnega jezika Zemanti omogoča tekmovanje na svetovni ravni. Naše tehnologije pomagajo start-upom, nevladnim organizacijam, velikim podjetjem in predvsem bloggerjem. Razburljivo je raziskovati stvari, ki gredo v prakso že jutri in ne šele čez desetletje."

Vir: Tehnološki park Ljubljana

Datum 06.07.2010
Print