Naslov Aplikacija Quest For Knowledge med 10 finalisti evropskega tekmovanja

Aplikacija »Quest For Knowledge«, razvita v Laboratoriju za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko, se je uvrstila med 10 finalistov tekmovanja »European Satellite Navigation Competition«.

Na tekmovanju se merijo najboljše aplikacije, ki uporabljajo globalni navigacijski satelitski sistem (GNSS). Zmagovalci bodo razglašeni na konferenci »European Sattellite Navigation«, ki bo potekala 18. in 19. oktobra v Munchnu. Na tekmovanje je bilo skupaj prijavljenih 57 aplikacij iz 22 držav.

Aplikacija QFK je namenjena igranju izobraževalnih iger s pomočjo multimedijskih mobilnih naprav ali osebnih računalnikov. V izobraževalnih igrah tako povežemo navidezni in realni svet, pri tem pa uporabljamo najbolj sodobne multimedijske in mobilne tehnologije (GPS in lokacijske storitve, UMTS, WLAN, GPRS ...).

Ob osnovnošolski in srednješolski populaciji izobraževane igre lahko igrajo tudi zaposleni v poslovnih okoljih za namen podajanja mehkih znanj ali »team buildinga« s poudarkom na reševanju problemov. Mobilne izobraževalne igre je možno uporabljati tudi v turizmu, muzejih, galerijah in drugih institucijah za ohranjanje kulturne dediščine.

Vir: Ltfe.org, 6.10.2010

Vir slike: LTFE

Datum 14.10.2010
Print