Naslov Nagrade Netko 2010 za najboljše poslovne in upravne spletne strani

Združenje za informatiko in telekomunikacije je v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo - Direktoratom za informacijsko družbo podelilo nagrade za najboljše poslovne in upravne spletne strani v Sloveniji leta 2010.

Na področju industrije, storitev, trgovine in financ je nagrado prejela spletna stran Petrol.si. Žirija je posebej pozdravila resnost programske in kadrovske podlage za pogumno odločitev, da se eden od najstarejših korporativnih spletnih portalov v državi obrne v smer dejanskega dialoga s končnimi potrošniki.

Med institucijami državne in javne uprave je za svojo predstavitev nagrado dobil Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Dober javni spletni servis mora biti neposredno usmerjen natančno razumljeni uporabniški javnosti. ZPIZ je navdušil z jasnostjo in natančnostjo nagovora.

Na področju medijev in informativnih portalov je zmagal projekt Viva.si. Na Vivi živijo svoje poslanstvo in bralcev že zdavnaj ne obravnavajo več zgolj kot pasivne potrošnike. Po mnenju ocenjevalcev njihov spletni projekt daleč presega in nadgrajuje omejitve tiskanih medijev ter odgovorno gradi avtentično spletno skupnost.

Med spletnimi storitvami je zmagala spletna poslovna aplikacija Theflowr.com z realno uresničljivimi mednarodnimi ambicijami. Odločitev sta odtehtali kompleksnost produkta in svežina izvedbe.

Na področju produktov in blagovnih znamk je žirijo najbolj nadrušila spletna stran Barcaffe.com. Ocenjevalci so pohvalili predvsem izjemno kakovostno izpeljano prispodobo spletnega vmesnika ter igrivost nagovora uporabnikom.

Najbolj inovativno rabo socialnih medijev je žirija pripisala strani Facebook.com/mimovrste. Preudarna raba Facebooka in Twitterja je bila odločujoča, da so uporabniki v mimovrste prepoznali zanesljivega in predanega sogovornika, ki stavi predvsem na dober odnos z njimi.

Za najbolj prijazno spletno stran za otroke je bila izbrano spletno mesto Junior.si, ki se bo potegovalo tudi za evropsko nagrado odličnosti za otrokom prijazne spletne vsebine, ki jo razpisujeta Evropska komisija in mreža evropskih centrov za varnejši internet Insafe. Spletna stran National Geographic Junior je za otroke poučna, zabavna, zanimiva in interaktivna. Dobro izkorišča možnosti, ki jih ponuja internet, kot so klepetalnica, rubrika Kaj razmišlja žival na sliki, možnost nalaganja zanimivih fotografij živali na računalnik, igralnica, kvizi … Najbolj pa je žirijo navdušilo to, da otroke spodbuja k participaciji.

Zmagovalec ljudstva, ki je razglašen na podlagi štetja klikov z enega IP dnevno, je spletna stran Mimovrste.com, ki je skupno zbrala skoraj 26% vseh klikov.

Za agencijo leta je bila izbrana agencija Innovatif d.o.o., ki sodeluje z zelo široko paleto naročnikov in panog.

 

Pregled nagrad Netko po letih >>

Vir: Gzs.si, 9.12.2010

Vir GZS
Datum 10.01.2011
Print