Naslov 18. konferenca Dnevi slovenske informatike

Slovensko društvo Informatika letos že osemnajstič zapored organizira konferenco Dnevi slovenske informatike (DSI), ki je največja in najpomembnejša neodvisna konferenca na področju informatike v Sloveniji.

Društvo konferenco prireja za vse zainteresirane, ki želijo svoje izkušnje predstaviti širši strokovni javnosti ter tistim, ki jih zanimajo nove usmeritve in nova znanja s širšega področja informatike. Kot je že tradicija, bo tudi letošnja konferenca potekala v Portorožu, natančneje v Grand hotelu Bernardin, in sicer od ponedeljka 18. aprila do srede 20. aprila 2011.

Rdeča nit konference DSI 2011 se glasi »Nove razmere in priložnosti v informatiki kot posledica družbenih sprememb«. Seveda to ne bo edina tematika konference. Spregovorili bodo o aktualnih temah s področja informatike, ki bodo predstavljene v sklopu sekcij in plenarnih predavanj, udeležili se boste lahko 'hands-on' delavnic in zanimive okrogle mize.

Program konference

Program letošnje konference zaznamujeta pestrost ter strokovnost. V tridnevnem programu bo na konferenci mogoče spoznati 9 vabljenih vrhunskih tujih predavateljev v plenarnem programu, več kot 50 uglednih slovenskih vabljenih predavateljev, poslušati več kot 100 predavanj v desetih tematskih sklopih, obiskati tri delavnice z izjemno zanimivo vsebino in se udeležiti razprave na okrogli mizi na temo rdeče niti konference. Častni govornik na letošnji konferenci bo mag. Samo Hribar Milič, generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije.

Samo na konferenci DSI bo na enem mestu možno dobiti odgovore na ključne usmeritve informatike ter vpogled v najpomembnejše poslovne in tehnološke trende, ki jih bodo predstavili vabljeni tuji predavatelji podjetij Oracle, Microsoft, SAP, IBM in JBoss – Red Hat.

Prvi dan konference bodo predstavljeni najpomembnejši tehnološki trendi v informatiki za obdobje 2011/2012:

  • Innovations In Enterprise Computing, Markus Zirn, Vice President, Product Management at Oracle, Oracle;
  • The Future of Productivity... in the Cloud?, Wim Dierickx, Information Worker Lead, Microsoft;
  • Most Important Trends In ERP Systems, Tilman Goettke; Vice President LOB Solutions, SAP;
  • Beyond Business Intelligence, Taha Ermis, Business Analytics Architect, IBM.

Drugi dan konference pa bomo spoznali najpomembnejše tehnološke trende v informatiki:

  • The Future of Java, Dalibor Topic, Java F/OSS Ambassador, Oracle Corporation;
  • .NET and Windows Azure, The Future of the Cloud, Karl Davies-Barrett, DPE Technical Lead, CEE MC Region, Microsoft;
  • Java in The Cloud, Dimitris Andreadis, Project Leader JBoss, JBoss – RedHat.

Še posebej vas želimo opozoriti na vabljeno predavanje, kako lahko uporabite socialna omrežja za generiranje poslovne vrednosti, o čemer bo predaval Jacob Morgan, eden od top 5 predavateljev na to temo v svetu. Naslov predavanja je: Generating Business Value from Social Networking and Enterprise 2.0. Naj omenimo še predavanje Claudia Da Rolda, ki bo govoril o tem, ali izvajanje storitev v oblaku predstavlja prihodnost IT storitev.

Letos so posebno pozornost posvetili delavnicam, ki bodo udeležencem omogočile, da se podrobno spoznajo z zanimivimi tematikami, kot so Poslovna vrednost rešitev v oblaku, Vizualizacija podatkov in Projektno vodenje v praksi.

Predstavljeni bodo tudi projekti, ki so tekmovali na izboru za nagrado za najboljši projekt s področja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT), s katero Slovensko društvo informatika spodbuja in promovira inovativnost, uspešnost, učinkovitost ter kakovost projektov na področju informatike.

Razglašen bo najboljši IKT projekt v letu 2011 v Sloveniji, izbrali pa bodo tudi najboljši študentski projekt. Na tekmovanju so lahko sodelovali vsi dodiplomski in podiplomski študenti, tako posamezniki, kakor skupine. Prijavili so lahko katerikoli projekt, ki se vsebinsko naslanja na področje informatike in rešuje nek tehnični ali poslovni problem.

Vir: Dsi2011.si

 

Datum 11.04.2011
SlovenskoDogodki
Print