Naslov V prvih slovenskih hotelih in lokalih naročanje prek dlančnika

Prvi hoteli in gostinski lokali v Ljubljani in na Obali bodo v kratkem začeli uporabljati inovativno rešitev slovenskega podjetja Visionect in gostom na ta način pričeli omogočati naročanje storitev prek naprave eMeni. Gre za univerzalni interaktivni dlančnik, namenjen poslovnim okoljem, ki brez polnjenja deluje do 9 mesecev in je tako robusten, da ga lahko celo operemo v pralnem stroju.

Posebnost dlančnika eMeni je, da vse informacije, ki jih prikazuje, pobira iz okolja, kjer se nahaja. Primeren je za uporabo v knjigarnah in knjižnicah kot elektronski bralnik knjig, v hotelih kot interaktivni osebni pomočnik, v restavracijah kot nadomestek klasičnim tiskanim oblikam menijev, v bolnišnicah kot bolniška tabla ipd.

Za dlančnik eMeni so veliko zanimanja izrazila podjetja s področja hotelirstva in gostinstva. Visionect si prizadeva vstopiti še v druge panoge, kot sta medicina in bančništvo, prav tako pa so že stekli pogovori, da bi eMeni uporabljali tudi v casinojih, knjižnicah in muzejih.

Naprava bi bila primerna tudi za turiste, saj bi jim olajšala spoznavanje mestnih znamenitosti in bi hkrati opravljala vlogo GPS navigatorja. Visionect se bo z dlančnikom v 2. polovici leta preizkusil tudi na ameriškem trgu.

eMeni Visionect popeljal med finaliste tekmovanja Seedcamp 2010

Visionect se je z dlančnikom eMeni uvrstil med 23 finalistov prestižnega tekmovanja Seedcamp 2010, kjer je konkurenco sestavljalo prek 600 podjetij iz vsega sveta. Poleg Seedcampa je bilo podjetje lani izbrano med 20 finalistov svetovnega dogodka Mobile Premier Awards. Visionect je bil poleg tega izbran med najbolj obetavna mlada podjetja na Intelovem tekmovanju Intel Challenge 2010.

Podjetje je leta 2009 v okviru projekta Brezmejnik obiskalo Silicijevo dolino, kjer je potencialnim investitorjem uspešno predstavilo svoje produkte in ideje. Matej Zalar, direktor podjetja, je dejal, da je bil ta obisk zelo pomemben del faze iskanje zunanjega investitorja in širjenja podjetja na tuje trge.

Viri: Dnevnik.si, Lui.si, Seedcamp.com, Visionect.si.

 

Datum 13.05.2011
Print