Naslov E-dem 11 - prva konferenca o elektronski demokraciji

E-demokracija.si in javni zavod Arnes prirejata konferenco o elektronski demokraciji E-dem 11, na kateri bodo ugledni slovenski strokovnjaki z različnih področij predavali o polju elektronske demokracije in participacije

Na enem polu se nahajajo tehnološki navdušenci, ki se ukvarjajo predvsem s sodobnim tehnološkim delom elektronske demokracije, na drugi strani se nahajajo družboslovni teoretiki, vmes pa izvedbeni komunikologi utrpijo škodo pri projektih zaradi nepovezanosti sfere ter tehnoloških težav oziroma konceptualne praznine.

V Sloveniji torej potrebujemo točko združevanja dveh doslej nepovezanih področij, kjer bi lahko zainteresirani posamezniki na enem mestu pridobili informacije o funkcionalnih družboslovnih konceptih in uspešnih tehničnih izvedbah, se srečali s sodelavci na tem področju in tako pripomogli k razvoju celotnega področja.

Za koga?

Konferenca je idealno stičišče in informacijsko središče za zaposlene v javni upravi na področju oblikovanja politik in strokovnjake za odnose z javnostmi. Študenti družboslovja in naravoslovja, ki jih področje zanima, bodo lahko izvedeli, kaj se v Sloveniji na tem področju trenutno dogaja. Na konferenci bodo svoje mesto pri tvornem sodelovanju našli tudi tehnološki navdušenci in podporniki sodobne elektronske države, ki jih zanimajo slovenski primeri dobrih praks.

Konferenca bo potekala 19. oktobra 2011 v Tehnološkem parku Ljubljana.

Več o dogodku >>

 

Vir Arnes
Datum 12.10.2011
Print