Naslov Mesec varne rabe interneta 2012

V februarju, mesecu varne rabe interneta, bodo pod organizacijo Centra za varnejši internet SAFE-SI v sodelovanju z različnimi podporniki potekale aktivnosti in dogodki, namenjeni osveščanju o varni in odgovorni rabi novih tehnologij.

Predavanje in okrogla miza
V torek 7.2. bo na OŠ Trnovo potekalo predavanje z okroglo mizo Raziskujmo internet skupaj, in to varno, kjer bodo sodelovali učenci, starši in strokovnjaki.

Lutkovne predstave
V sodelovanju z lutkarjem Mladim Majem je Center za varnejši internet SAFE-SI pripravil lutkovno predstavo z naslovom Je računalnik lahko moj prijatelj?, ki bo varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih telefonov učila najmlajše. Lutkovne predstave bodo po dogovoru na voljo vrtcem in učencem prve triade osnovnih šol, potekale pa bodo tudi v:

  • Qlandia Kranj - 7. 2. ob 17.30
  • Qlandia Nova Gorica - 10. 2. ob 17.30
  • Qlandia Novo mesto - 11. 2. ob 10.30
  • Qlandia Ptuj - 25. 2. ob 10.30

Pogovori s strokovnjakom na Facebooku
7. februarja med 16. in 19. uro bodo starši prek Facebook spletne strani (facebook.com/safe.si) lahko predavatelju Benjaminu Lesjaku postavljali vprašanja o varni uporabi interneta in mobilnih telefonih.

22. februarja (med šolskimi počitnicami) med 16. in 19. uro, pa bo Benjamin prek Facebook spletne strani (facebook.com/deskamvarno) odgovarjal na vprašanja otrok in mladine glede varne rabe interneta in mobilnih telefonov.

Več o dogodku>>

Vir: safe.si, 31.01.2012

Vir slike: safe.si

Datum 01.02.2012
Print