Naslov Američanke preko spleta kupujejo tudi gospodinjske pripomočke

Ob razcvetu spletne trgovine so tržniki menili, da žensk ne zanima nakupovanje pakiranih proizvodov, piše Advertising Age.

Očitno so se zmotili, saj ženske, ki uporabljajo internet, precej časa namenijo spletnemu nakupovanju in pogovorih o proizvodih. Presenetljivo je predvsem to, da ženske razpravljajo in naročajo tudi običajno potrošno blago, kot je toaletni papir, to namreč počne okoli 16 % ameriških uporabnic interneta. 22 % uporabnic interneta na spletu nakupuje vsaj enkrat dnevno, 92 % uporabnic podatke o nakupih in podobno posreduje naprej, 58 % bi se znebilo televizorja, če bi se morale znebiti ene digitalne naprave, na drugi strani bi se svojega prenosnega računalnika znebilo le 11 % uporabnic. Oglaševalci lahko storijo veliko napako, če se osredotočijo le na tradicionalne medije, saj se je izkazalo, da ženske preko spleta nakupujejo tudi potrošno in gospodinjsko blago, kar ustvarja veliko priložnost.

Četudi ženske morda ne kupujejo vsega tega blaga, pa se zagotovo o njem pogovarjajo, saj 92 % uporabnic informacije o nakupih prenaša naprej svojim prijateljicam.

Vir: Neff, Jack. Wired women an untapped goldmine for package goods. Advertising Age, 3.11.2008

Datum 13.11.2008
Print