Naslov Videoigre tudi za starejše generacije

 

ESA (Entertainment software association) je v času, ko se je odvijal veliki sejem videoiger, razkrila zanimive podatke povezane s to cvetočo panogo.

V ZDA po najnovejših podatkih kar 63 % gospodinjstev igra računalniške igre ali videoigre na igralnih konzolah. Pričakovali bi, da so te aktivnosti zanimive najstnikom in otrokom, pa vendar raziskave kažejo drugače. Povprečna starost igralca je 35 let, 26 % navdušencev nad videogrami pa je starih 50 ali več let. Igralci pod starostno mejo 18 s 25 % predstavljajo za eno odstotno točko manjšo skupino. Skupina med 18 in 49 leti je največja, z 49 %. Pri nakupih iger prednjačijo moški z 52 %, kar pa ni tako velik razkorak od žensk, z 48 %.

Sledi pa še en zanimiv primerjalni podatek glede na spol: ženske starejše od 18 let so marketinško bolj zanimive, saj jih kar 34 % igra videoigre. Pri moških, mlajših od 17 let pa si z videoigrami krajša le 18 % fantov.

Da so Nintendo Wii, Playstation, Xbox in podobne igralne konzole zares priljubljene, dokazuje podatek, da ima igralno konzolo kar 42 % ameriških gospodinjstev.

Poročilo (en, pdf) > >

Vir: Leggatt, Helen, ESA releases gaming demographic facts and figures, junij 2009

Vir slike: bizreport.com

Datum 08.06.2009
Print