Naslov Socialna omrežja obiskuje večji delež žensk kot moških

Med globalnimi uporabniki interneta najdemo nekoliko manj žensk kot moških (46 proti 54 %), vendar pa so ženske bolj aktivne uporabnice, saj na spletu mesečno preživijo 8 % več časa kot moški, piše comScore.

Bolj aktivne so tudi pri spletnem mreženju, saj socialna omrežja dosežejo 76 % vseh uporabnic in 70 % vseh uporabnikov interneta. Ženske po svetu uporabi socialnih omrežij, orodij za takojšnje sporočanje in elektronske pošte namenijo 33 % svojega internetnega časa, kar je 6 odstotnih točk več od moških.

Čeprav so ženske med 15. in 24. letom starosti najbolj aktivne uporabnice socialnih omrežij, pa slednja niso priljubljena le med mlajšimi ženskami. Uporaba tovrstnih omrežij namreč najhitreje narašča med ženskami, ki so stare 45 let ali več – tako v smislu obiskanosti kot v količini časa, ki ga uporabnice preživijo na teh omrežjih.

V ZDA je aprila 2010 eno od socialnih omrežij obiskalo kar 90 % uporabnic interneta. Sledijo Latinska Amerika (84 %), Evropa (83 %) in Azija-Pacifik (53 %).

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Comscore.com, 28.7.2010

Vir slike: Relenet.com

Datum 18.08.2010
Print