Naslov Pred pričetkom šolskega leta povečan obisk spletnih mest

V ZDA je mrzlica pred začetkom novega šolskega leta doprinesla k večji obiskanosti spletnih mest na področjih, kot so knjige, oblačila, izobraževanje in potrošniški izdelki, v raziskavi ugotavlja comScore.

Vsako leto se v tednih pred novim šolskim obdobjem za spletno nakupovanje odloča vse večji delež Američanov, saj vedno več spletnih prodajaln potrošnikom ponuja različne ugodnosti in posebne ponudbe, denimo brezplačno dostavo šolskih potrebščin in oblačil.

V letošnjem avgustu je eno od knjižnih spletnih strani obiskalo 27,5 milijona posameznikov, kar je 11% več kot julija. V opazovanjem obdobju je bilo predvsem zaradi nakupovanja šolskih potrebščin prek spleta zaznati tudi 5% povečanje obiskanosti spletnih strani v kategoriji potrošniških izdelkov.

Spletna mesta v kategoriji oblačil je avgusta obiskalo 65,4 milijona Američanov, to je prav tako 5% več kot julija.

V ZDA so bila v avgustu z 179 milijoni obiskovalci sicer najbolj obiskana spletna mesta podjetja Yahoo. Sledijo spletna mesta konkurentov Google (178,8 milijona obiskovalcev) in Microsoft (165,3 milijona obiskovalcev). Socialno omrežje Facebook se je s 148 milijoni obiskovalcev uvrstilo na četrto mesto.

Poročilo (pdf, en) >>

Vir: Comscore.com, 23.9.2010

Vir slike: Lifeiscolourful.com

Datum 06.10.2010
Print