Naslov 71% ameriških uporabnikov interneta obiskuje ponudnike spletnih videov

V maju 2011 je bilo med ameriškimi polnoletnimi uporabniki interneta (v nadaljevanju uporabniki interneta) 71% takih, ki so že spremljali videe na spletnih mestih, kot sta YouTube in Vimeo, v raziskavi ugotavlja Pew Internet.

V primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta, ko je ponudnike spletnih videov obiskovalo 66% uporabnikov interneta, se je ta delež povečal za 5 odstotnih točk. Kak spletni video si vsak dan ogleda 28% uporabnikov interneta, kar je prav tako za 5 odstotnih točk več kot pred letom dni.

Glede na tip naselja se delež uporabnikov, ki obiskujejo spletne ponudnike video vsebin (ne glede na pogostost) praktično ne razlikuje več.  Obenem pa je še vedno nekaj razlik, če upoštevamo pogostost uporabe teh storitev, saj spletne videe v povprečnem dnevu spremlja 14% uporabnikov s podeželja, 31% primestnih uporabnikov in 33% uporabnikov interneta, ki živijo v mestih.

Ponudnike spletnih video vsebin pogosteje obiskujejo mlajši in bolj izobraženi uporabniki interneta, medtem ko med spoloma ni zaznati razlik.

Poročilo  (pdf, en) >>

Vir: Moore, Kathleen. 71% of online adults now use video-sharing sites. Pewinternet.org, 26.7.2011.

Vir slike: Internetblog.org.uk.

Datum 10.08.2011
ViriTuji viri
Print