Naslov Internet predstavlja 30% časa, ki ga uporabniki med tednom namenijo medijem

Internetne medijske vsebine predstavljajo 30% vsega časa, ki ga slovenski uporabniki interneta v povprečnem delovnem tednu namenijo medijem, v raziskavi ugotavljata podjetji iPROM in Valicon.

Uporabniki največ (39%) časa na internetu namenijo brskanju po spletnih straneh. Za branje in pošiljanje e-pošte ter trenutno sporočanje porabijo 18%, za uporabo socialnih omrežij pa 17% časa, namenjenega internetnim vsebinam.

Med tednom največji delež medijskega časa predstavljata poslušanje radia (32%) in uporaba interneta (30%), sledita ji gledanje rednih televizijskih programov (20%) in  gledanje DVD-jev ter videa (9%).

Med vikendom se delež časa, namenjenega medijskim vsebinam na internetu, zmanjša z 31% na 23%. Poslušanje radia se zmanjša za 3 odstotne točke (na 29%), spremljanje rednih TV-programov pa se poveča za 6 odstotnih točk (na 26%).

Po besedah direktorja raziskav v družbi Valicon Matjaža Robinšaka, internet z mobilno komponento postaja naš dnevni spremljevalec. Kot pravi, se med slovenskimi uporabniki širi medijska večopravilnost, ki se pojavlja predvsem med uporabniki pametnih mobilnikov in tabličnih računalnikov.

Poročilo (pdf, sl) >>

Vir: iprom.si, 3.11.2011
Vir slike: marketingmagazin.si

Vir Iprom
Datum 05.11.2011
Print