Naslov Spletni kriminalci pridobili informacije 3 milijonov računov iz 22 različnih bank

Zaradi velike odvisnosti od spleta smo lahko tarče številnih spletnih kriminalcev, ki nam z nekaj znanja lahko povzročijo številne nevšečnosti, piše Panda Security. Zadnja spletna napada sta doživela spletna stran Wikipedia in avtomobilsko podjetje Nissan. Napadalci so na Wikipedii objavili oglase, medtem ko so podjetju Nissan ukradli informacije o zaposlenih.

Med aprilom in junijem 2012 so spletni kriminalci pridobili informacije 3 milijonov računov iz 22 različnih bank, v Utahu pa so spletni kriminalci ukradli več kot 900 tisoč osebnih podatkov zdravstvenih upravičencev.

Na področju osebnih računalnikov največji delež okužb predstavljajo trojanski konji (kar 79%). Na drugem mestu so spletni črvi z 10,8%, sledijo različni virusi s 7,4% ter avtomatski oglasi z 2,7%.

Največ okuženih računalnikov je v Južni Koreji (57,3%), sledita Kitajska z 52% in Tajvan s 50%. Na vrhu vseh okužb je Azija, medtem ko je v Evropi največ okuženih računalnikov na Nizozemskem, vendar je ta odstotek veliko manjši, saj je okuženih okoli 25% računalnikov. Nizozemski sledijo Madžarska, Finska in Irska, vse pa imajo okuženih nekaj manj kot četrtino računalnikov.

Poročilo (PDF, en) >>

Vir slike: computerrepairmante.com

Vir Panda security
Datum 19.11.2012
Print