Naslov Uporaba instantnega sporočanja prek mobilnih telefonov se bo v naslednjih letih precej povečala

V naslednjih šestih letih se bo v Evropi instantno komuniciranje prek mobilnih telefonov potrojilo, ugotavlja Forrester Research.

V letu 2007 je to storitev uporabljalo 8 % uporabnikov mobilne telefonije oziroma skoraj 27 milijonov Evropejcev, leta 2013 pa naj bi jo uporabljalo 24 % oziroma 80 milijonov ljudi. Strokovnjaki menijo, da se operaterji bojijo, da bi instantno sporočanje na mobilnih telefonih vplivalo na količino poslanih SMS sporočil in tako zmanjšali prihodke s tega naslova. Napredni operaterji bodo storitev sprejeli kot nekakšno ločitev od večine, kar obenem pomeni tudi izstopanje iz povprečja. Švedska bo na tem področju vodilna, leta 2013 naj bi instantno sporočanje uporabljalo 35 % uporabnikov, instantno sporočanje pa bo pošiljanje SMS sporočil zmanjšalo za 28 %. V Evropi naj bi pošiljanje SMS sporočil upadlo za 13 %.

Rezultati so bili pridobljeni na osnovi ankete, ki se je izvajala v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji, Švedski in na Nizozemskem, v njej pa je sodelovalo 22.000 oseb.

Vir: Forrester Research, 21.1.2008

Datum 20.02.2008
Print