Naslov Družabne mreže tudi na mobilnikih

V ZDA je čedalje več tistih, ki družabnih mrež ne uporabljajo le na računalnikih, pač pa tudi na mobilnih telefonih in podobnih prenosnih napravah z internetno povezavo. Pomembna skupina ljudi, ki tovrstne storitve uporablja največ je generacija "milenijcev." Gre za 75 milijonov Američanov starosti od 8 do 29 let.

To je generacija, ki najbolj uporablja internet in sodobne tehnologije. Te so jim na voljo že praktično od rojstva, zato si ne predstavljajo življenja brez njih. Te generacije, namesto, da bi telefonsko številko poiskale v klasičnem imeniku za to raje uporabijo splet.

Raziskave kažejo, da več kot 90 % "milenijcev" uporablja elektronsko pošto in internet. Skoraj 80 % jih je v zadnjem mesecu (ko je potekala raziskava) uporabljalo sms storitve. Raziskava kaže, da uporaba sms storitev pri "milenijcih" upada s starostjo osebe. Drugače pa je pri družabnih mrežah, kjer starost ne igra tolikšne vloge. Najpogostejši uporabniki družabnih mrež so "milenijci" mlajši od 25 let, ki tovrstne mreže uporabljajo večkrat na dan. Več kot 10 % anketirancev starosti do 44 let uporablja svoje mobilne telefone za dostop do družabnih mrež in video posnetkov na spletu.

Vir: In-stat, 28.3.2008.

Datum 21.04.2008
Print