Naslov Zdravstvene spletne strani se večajo

V zadnjem letu so se spletne strani, povezane z zdravstvenimi informacijami, povečale za 21 %, ugotavlja comScore. Rast je bila tako več kot štirikrat večja od rasti celotne ameriške spletne populacije.

Spletna stran WebMD Health v zdravstveni kategoriji ohranja prvo mesto, julija je zabeležila več kot 17 milijonov obiskovalcev, kar je za 3 % več kot lani. Rast ni bila ravno obsežna, zato pa so toliko večji napredek ustvarile druge zdravstvene strani. Stran Everyday Health je zabeležila 14,7 milijonov obiskovalcev in 63 % rast le-teh, Revolution Health Network pa 11,3 milijonov obiskovalcev in kar 182 % porast obiskovalcev v primerjavi z julijem 2007. Povečana funkcionalnost teh strani, večja personalizacija in splošno sprejetje zdravstvenih strani so najpomembnejši razlogi za povečan obisk spletnih strani, ki temeljijo na zdravju in zdravstvenih informacijah. Zanimivo bo spremljati nadaljnji razvoj, saj bosta s svojima zdravstvenima stranema v konkurenco vstopila tudi Google in Microsoft.

Junija si je milijardo in pol objavljenih oglasov ogledalo približno 54 milijonov ljudi, na prvem mestu pa je WebMD Health z 290-imi milijoni oglasov, ki si jih je ogledalo 15 milijonov obiskovalcev.

Poročilo >> (pdf, 82 KB)

Vir: comScore, 9.9.2008

Datum 19.09.2008
Print