Tema: Ali boste sodelovali v blogatonu?

Slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE-SI vas v imenu Insafe, evropske mreže o osveščanju varne rabe interneta  vabi, da se pridružite obeležitvi "Dneva varne rabe interneta 2006", ki bo potekal 7.2.2006. Glavni dogodek bo »blogaton«. Starši, učitelji in otroci z vsega sveta so vabljeni, da se nam pridružijo in pridobijo informacije o blogih in ostalih problemih varne rabe interneta.Blogaton bo od 7.2. do 15.2. 2006 dostopen na spletni strani INSAFE omrežja http://blog.eun.org/insafe/.

S pomočjo blogov se bomo pogovarjali o etiki na internetu. Kako biti prijazen in strpen do drugih uporabnikov interneta. Tudi na internetu ni prostora za nestrpnost do drugače mislečih oz. do ljudi, ki so druge narodnosti, veroizpovedi ali polti. Na blogu bomo s pomočjo Urada varuha za človekove pravice 7.2. objavili zanimiv prispevek, ki bo zagotovo vreden ogleda ter komentarja. Vabimo vas, da skupaj s svojimi otroki na internetu 7.2. obiščete blog ter se nam s svojimi mnenji in komentarji pridružite.

Se vam zdi tema dovolj zanimiva? Koliko sploh poznate in uporabljate bloge?

Ali bo blogaton potekal tudi v Slovenščini?

Ja, normalno, da bo mogoče uporabljati tudi slovenščino. Naši prispevki bodo zagotovo napisani v slovenščini. To vam lahko zagotovim v imenu slovenske točke osveščanja SAFE-SI.  Tako da, kar se jezika tiče, ne bo nikakršnih problemov. Blog bo namreč vseboval prispevke v različnih jezikih, prav tako pa bo upošteval geografske posebnosti posameznih držav. Tako da, nič se bat! Se beremo in komentiramo torej 7.2.

Ali bo na blogatonu sodelovala tudi kaka znana oseba.. npr. Saša Lendero ali kdo drug podoben?

Lahko bi sodeloval kateri od ministrov, ali pa državnih uradnikov.... So povabljeni?

Svoj prispevek so obljubili na Uradu Varuha za človekove pravice. Tema etika na internetu je namreč zelo aktualna, da ne govorimo o "preplavljenosti" interneta s sovražnim govorom ter drugimi izrazi nestrpnosti. Po moje se bo ta prispevek splačalo prebrati. Napisan bo v slovenskem jeziku in ga zato ne bo problem pokomentirai tudi za tiste, ki so mogoče malo slabše podkovani v angleščini. Seveda pa bo moč prebrati tudi prispevke v španščini, nemščini, ruščini, itd.... Torej pravi raj  za poliglote:)

Zakaj sta pa samo dva slovensak vpisa??????

Prispevke je lahko vnašala le peščica povabljenih ljudi s posebnimi gesli. V slovenski točki osveščanja SAFE-SI smo se odločili, da se bomo omejili na dva prispevka. Menimo, da je tolikšno število ravno pravšnje, glede na trenutno (ne)priljubljenost blogov v Sloveniji. Seveda pa pričakujemo, da bo  tudi priljubljenost blogov v Sloveniji v prihodnje strmo narasla.

Nastavitve foruma