Tema: V 21. stoletju brez interneta - ali lahko kaj naredim, da dobim dostop?

Pozdravljeni!
Že več kot tri leta je, ko smo se preselili v novo hišo, pa še vedno nimamo interneta. Občutek je kot da smo odrezano od sveta. Telekom nam ne povleče 70 metrov kabla do hiše. Na naše stoške je brez veze. Nimamo niti telefona. Kaj storiti? Zveza potrošnikov slovenije ne ve, ministri samo govorijo da bo, telekom govori da bo. Na koga se še lahko obrnem.

Pred mesecem dni sem se preselila v novo stanovanje v Ljubljani, na Tržaško cesto. Pred dobrim mesecom smo podpisali pogodbo z amisom, zdaj nam je poslal, da priključitev ni mogoča. Kje živimo? V kameni dobi? Zakaj oglašajo internet, če ga ne morejo priključiti in to na glavni cesti v Ljubljani? Vse okrog so poslovne stavbe, zdaj pa naj mi eden reče, da ne morajo priključiti še novo hišo. Telefon je le za silo. Kam naj se obrnem, kaj na naredimo? Kakšne so naše možnosti? Trenutno imamo UMTS internet, ki pa je zelo drag.

Lep dan želim in pričakujem koristne odgovore.

Če prav razumem, imate hišo na podeželju in stanovanje v Ljubljani.

Podeželje za ponudnike interneta ni tako zanimivo, saj je izgradnja ustrezne infrastrukture povezana z velikimi stroški. Poceni rešitev bi bila brezžični dostop, ki pa je pri nas še močno v povojih in se ponudniki šele pripravljajo na prvi korak. Moj nasvet bi bil, da skušate na prijazen način prepričati odgovorne na Telekomu, da potegnejo ustrezni kabel. Veljalo bi se obrniti tudi na lokalno skupnost.

Vaše težave v Ljubljani pa so čisto drugačen. Očitno je, da vaš izbrani ponudnik nima ustrezne infrastrukture na vaši lokaciji. Svetujem vam, da se obrnete na druge ponudnike, če imate priključek kabelske televizije, tudi na ponudnika kabelske televizije. Obstaja pa še drugačna rešitev, če ste v dobrih odnosih s katerim izmed sosedov, ki dostop do interneta ima. Z njim se lahko dogovorite, da vam odstopi del povezave. Napeljati ustrezni kabel je enostavno, če pa to ne bi bilo mogoče, pa vam lahko še vedno zagotovi brezžični dostop.

Slovenija že dolgo ni več v kameni dobi. Je pa v krutem kapitalizmu, kjer vlada najbolj gola ekonomska logika. Če se nekemu podjetju nekaj ne izplača, potem ste lahko sredi prestolnice brez interneta.


Ponudniki dostopa do interneta >>

Tako pač je v naši Sloveniji. Žal. Očitno je še pramal konkurence.

Nastavitve foruma