Tema: Unikatni obiskovalci

Ob poplavi vseh teh statističnih podatkov, ki merijo obiskanost strani, sem se malce zmedel zato vas prosim za dodatna pojasnila. Delujem na strani, na kateri se dnevno zvrsti približno 11.000 unikatnih obiskovalcev, različnih unikatnih obiskovalcev v sklopu meseca je med 15-20 tisoč, vseh ogledov skupaj 1.2 milijona, števec pa mi meri tudi vsoto vseh unikatnih obiskovalcev, le ta znaša okoli 300.000/mesec. Imam povsem preprosti vprašanji - kateri od teh podatkov je najbolj relevanten in drugo, ali je tak obisk nadpovprečen oziroma dober za dnevni portal (spletni medij). Hvala za odgovore že vnaprej!

Na strani RIS je veliko tega, še vedno je povsem aktualna osnovna študija tukaj:

http://www.ris.org/main/baza/baza.php?bid=121&cat=279&id=519

V zadnjih letih se bistveni koncepti niso spremenili. V grobem so unique userji kar dober priblizek dejanskemu stevilu, še posebej, če nas zanimajo trendi.

Poglejte še:

- http://www.ris.org/index.php?fl=0&p1=276&p2=285&p3=1070&id=1070

- http://www.iab.net/

- http://www.centraliprom.com/

- http://www.soz.si/projekti_soz/moss_merjenje_obiskanosti_spletnih_strani/

Sicer pa je neka nekonsistentonst:

... različnih unikatnih obiskovalcev v sklopu meseca je med 15-20 tisoč.... števec pa mi meri tudi vsoto vseh unikatnih obiskovalcev, le ta znaša okoli 300.000/mesec.

Verjetno ste pri drugem misili vseh obiskov. TUdi sicer je 15-20 tisoč mesečno čudno malo za  11 tisoč dnevno. Kakorkoli, zelo v grobem lahko številuounique visotirs per month primerjate z mesečnim dosegom v raziskavi MOSS, pa se na tej osnovi v tabeli primerjate z drugimi stranmi, da vidite kje ste. Osnovni standard v tej industriji je namreč mesečni doseg.

Nastavitve foruma