Tema: Spletna obiskanost 2004

Tema vsebuje komentarje na Spletna obiskanost 2004, na raziskavo RIS izvedeno v marcu 2004.

Jap, To zanima tudi mene

In zakaj potem teh podatkov ne objavite ampak jih skrivate?

Krneki. Skripta za komentarje pa je očitno čisto odveč.

Rezultati so na voljo naročnikom (podrobnosti info@ris.org). Osnovne ugotovitve bodo predstavljene na tiskovni konferenci, predvidoma 14.5.2004, nekaj rezultatov pa je tukaj

kje je vesolje.net ?

pa sobotainfo.com ??

Spisek top strani je izčrpen le za prvih 10 strani. Kriteriji za vkjučitev strani so opisani v pojasnilu tukaj.

....Rezultati so prikrojeni glede na velikost sponzoriranja....

- Raziskavo o spletni obiskanosti izvajamo predvsem zaradi metodoloških razlogov, kompletnosti pokrivanja področja IKT in promocije projekta RIS. Zaenkrat nobena od top 10 strani (niti od preostalih 8) ni sponzor projekta RIS, niti ni naročnik raziskovalnih poročil niti ni na noben način sodelovala v pripravah ali bila sploh informirana, da meritev pripravljamo. - Morebitne pripombe - podprte z argumenti - pa so nadvse (info@ris.org) dobrodošle, saj včasih nastanejo razhajanja, ki zahtevajo dodatno metodološko razmotritev. - V letih 1998-2004 ni nobenega indica da so meritve kakorkoli neustrezne; nasprotno – ujemale so se z analizo logov in s CatiWWW; v tokratni meritvi pa se ujemajo tudi rezultati dveh različnih agencij. (Glej pojasnilo tukaj).

...hotla samo povedat da bi lahko toto stran malo bolse uredli...malo dolgcejtna. prisla cist slucajno sem...in se tudi vec nimam namena vracat. ;))) administrator, tebi pa en lep pozdrav. ;-)

Jože in Simon, ter vsi tisti, ki vas zanimajo podatki o obiskanosti spletnih strani - prejšni teden sem zasledil na strani http://www.gverila-gostovanje.com/spletne-strani.html podatek, po čem se lahko orientirate. Pozdrav :-)

me je zanimalo pa sem instaliral to alexo v browser.

http://www.alexatoolbar.com/

zadeva je zelo  simpatična ker za vsako stran pove rang obiskanosti in tudi sorodne strani.

v grobem je to nadvse koristno, ampak podrobna razmerja za slovenske top strani so pa včasih precej izkrivljena

... zakaj ste ocenili, da naj iz merjenja izpadeta "altavista in hotmail?

... TIS ne more biti tako visoko na 6.mestu?

... za reklamne agencije, podjetja, ki oglašujejo....so potrebni podatki za vsaj prvih 1000 strani

TIS, telefonski imenik Slovenije je visoko obiskana stran. V CATIjevi raziskavi, ki je temeljila na on-line meritvah, je bil TIS uvrščen celo na 5. mesto, s cca dvakrat večjo obiskanostjo kot jo imajo npr. on-line dnevniki (Delo, Vecer, Dnevnik). Podobno razmerje kaze danes tudi zgoraj omenjena Alexa, saj so trije on-line dnevniki uvrščen okoli 100,000 mesta, medtem ko je TIS okoli 30,000 mesta. 

Sicer pa RIS spremlja 10 top strani zgolj za splošen uvid v stanje interneta v Sloveniji in za potrebe občasnih EU zahtev o top 10 straneh. 

Pri presoji o vključitvi cca 20 strani v merjenje se uporabijo vsi razpoložljivi viri kot tudi neposredne sugestije strani z več kot 200,000 različnimi obiskovalci mesečno. 

V ostalem pa bomo seveda vsi pozdravili, ko bo tudi v Sloveniji  inštalirana PCmetrija, s čimer bo mogoče spremljati obiskanost praktično vseh strani.

Nastavitve foruma