Naslov Odvisnost od igranja iger preko interneta
Avtor Kovač Grega
Leto 2002
Vir

Ris

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Ferligoj Anuška
Datum vnosa 28.11.2005
Povzetek

Avtor se je v svojem diplomskem delu osredotočil na raziskovanje odvisnosti pri igranju iger preko interneta, saj je to še precej neraziskano področje. Poskušal je najti ustrezen merski inštrument, ki bi ga lahko uporabili pri preučevanju odvisnosti od igranja iger preko interneta.

V prvem poglavju je avtor opisal razvoj, sedanjost in prihodnost interneta. Opisana je zgodovina igranja iger preko interneta, poleg tega pa tudi prihodnost tovrstnih iger. Drugo poglavje se osredotoča na teoretsko izhodišče in teorijo zasvojenosti, ki jo je avtor uporabil za analizo izbrane tematike. Tretje poglavje govori o empiričnih ciljih in izhodiščih diplomskega dela, predstavljen pa je tudi operacionalni model sedmih dimenzij zasvojenosti z igranjem interneta. V četrtem poglavju je avtor izvedel analizo podatkov, ki jih je pridobil s spletno anketo.

Avtor v zaključku povzame svoj merski inštrument in izpostavi dejstvo, da je posameznik v večini primerov zasvojen, ko pri vseh sedmih dimenzijah oziroma tškah doseže visoko vrednost. Prav tako avtor samokritično pove, da je njegov merski inštrument še daleč od popolnosti, poleg vsega je tudi predlagal možne izboljšave operacionalnega modela. 

Podrobnosti

Diploma >> (pdf, 555 KB)

Ključne besede

odvisnost, igre, internet

Print