Naslov Ovire in priložnosti pri uvajanju elektronskega poslovanja manjših dobaviteljev z večjimi trgovskimi organizacijami drogerijske dejavnosti v Sloveniji
Avtor Janc Andrej
Leto 2003
Ustanova Ekonomska fakulteta
Mentor Gričar Jože
Datum vnosa 26.07.2006
Povzetek

V nalogi je avtor želel opredeliti ovire in priložnosti pri uvajanju elektronskega poslovanja, ki jih kot takšne vidijo manjši dobavitelji, ki dobavljajo blago večjim trgovskim organizacijam drogerijske dejavnosti v Sloveniji.

Teoretični del naloge se začne s pregledom elektronskega poslovanja v preskrbovalni verigi. Avtor nato pregleda predhodne raziskave in študije na področju elektronskega poslovanja malih organizacij. V četrtem poglavju avtor predstavi prototip mednarodnega elektronskega poslovanja manjšega dobavitelja s trgovsko organizacijo drogerijske dejavnosti. Predstavi še načrtovanje ter ugotovitve raziskave.

V zaključku povzame analizo, na osnovi katere je ugotovil, da pričetek elektronskega poslovanja spremlja kopica različnih dejavnikov, med pomembne pa spadajo veliki finančni zalogaji, ki spremljajo uvedbo elektronskega poslovanja za majhno podjetje.

Podrobnosti

Magistrsko delo >> (pdf, 1.496 KB)

Ključne besede

elektronsko poslovanje, uvajanje, manjši dobavitelji

Print