Naslov Internetne podobe multinacionalk: primer podjetja Nike
Avtor Kacafura Damjana
Leto 2006
Vir

Cobiss

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Stanojević Miroslav
Datum vnosa 13.04.2007
Povzetek

Velika podjetja, kot je Nike, neprestano gradijo podobe, ki prinašajo pozitivne poslovne uspehe. Ne proizvajajo več stvari ampak podobe svoje znamke, zato, da neko podjetje preživi, pa mora komunicirati. Danes se za komuniciranje vse pogosteje uporablja internet, saj jeza tiste, ki imajo dostop, najbolj enostaven in poceni.

V prvem poglavju avtorica predstavi globalizacijo in delovanje podjetij na globalni ravni, sledi pa poglavje o družbeni odgovornosti in odnosih z javnostmi. V nadaljevanju se avtorica osredotoči na gradnjo podob, pomen aktivizma ter na internet. Predstavi nam podjetje Nike, v šestem poglavju pa podaja možne rešitve problemov, s katerimi se soočajo multinacionalke oziroma odgovor na Nikovo strategijo.

Internet je globalni medij in kot tak hitro prenaša informacije med potrošniki, nudi možnost akcije in opozarjanja na nepravilnosti, tako kot v primeru podjetja Nike. Potrošniki smo zdaj postavljeni v pozicijo aktivne javnosti, ki lahko od multinacionalk zahteva spoštovanje določenih standardov ter določen način obnašanja.

Podrobnosti

Diplomsko delo >> (pdf, 615 KB)

Ključne besede

spletni portali, multinacionalke, družbena odgovornost

Print