Naslov Oblikovanje optimalne uporabniške izkušnje na korporativnih spletnih mestih
Avtor Muc Simona
Leto 2005
Vir

Cobiss

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Oblsk Tanja
Datum vnosa 26.04.2007
Povzetek

Korporacije svoja spletna mesta oblikujejo z različnimi cilji, med katerimi se najpogosteje pojavlja vzpostavljanje in ohranjanje konkurenčne pozicije. Za dosego cilja morajo vzbuditi pozornost obiskovalcev, vendar samo posredovanje informacij ni dovolj, pomembne so izkušnje, ki jih uporabnik ob obisku spletnega mesta doživlja.

V uvodu naloge je prikazano teoretsko ozadje, ki je potrebno za razumevanje spleta. Avtorica tako predstavi lastnosti in funkcije korporativnih spletnih mest. Drugo poglavje se osredotoča na marketinški vidik oblikovanja izkušenj uporabnikov, tretje poglavje pa podaja teoretska izhodišča in njihov pomen za razumevanje in analizo uporabniške izkušnje. V empiričnem delu je avtorica analizirala in evalvirala lastnosti spletnih mest ter zaznavanje uporabniške izkušnje in izdelal model optimalne izkušnje.

Na pozitivno optimalno uporabniško izkušnjo najbolj vplivata navigabilnost in vsebinska izčrpnost. Za doseganje optimalne uporabniške izkušnje oziroma lebdenja je torej potrebno zagotoviti čim večjo navigabilnost in vsebinsko izčrpnost.

Podrobnosti

Magistrsko delo >> (pdf, 2 MB)

Ključne besede

spletno mesto, korporacije, optimalna uporabniška izkušnja

Print