Naslov Personalizacija vabil v spletnih anketah
Avtor Zužič Katja
Leto 2006
Vir

Cobiss

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Lozar Manfreda Katja
Datum vnosa 26.04.2007
Povzetek

Internet s svojimi tehnološkimi zmogljivostmi spletnim anketam prinaša številne prednosti tako raziskovalnim hišam kot tudi anketirancem, na tem področju pa še veliko ostaja neraziskanega, kar poraja določene dvome in vprašanja. V diplomskem delu avtorica največ pozornosti nameni razlagi in testiranju ene izmed tehnik za zviševanje stopnje odgovorov.

Teoretični sklop se začne z opredelitvijo spletnega anketiranja, v tretjem poglavju pa je predstavljeno zviševanje stopenj odgovorov v spletnih anketah. Četrto poglavje obravnava personalizacijo vabil v spletnih anketah. Peto poglavje je namenjeno utemeljitvi hipotez, v šestem poglavju pa je predstavljen eksperiment o vplivu personalizacije na stopnjo odgovorov v spletni anketi.

Personalizacija vabil v avtoričinem eksperimentu je stopnjo odgovorov v relativnem smislu povečala, vendar razlike v stopnji odgovorov med skupinama niso statistično značilne. Opaziti je bilo moč tudi to, da so se anketiranci, ki so prejeli personalizirano vabilo, pri reševanju bolj potrudili kot tisti, ki niso prejeli vabila.

Podrobnosti

Diplomsko delo >> (pdf, 544 KB)

Ključne besede

spletne ankete, personalizacija vabil

Print