Naslov Funkcije predstavitvene strani na internetu
Avtor Krajnc Mateja
Leto 2003
Vir ODK
Ustanova RTV Slovenija
Mentor Škerlep Andrej
Datum vnosa 09.03.2004
Povzetek

Podjetja in korporacije pripisujejo danes internetu vse večji pomen, kar se kaže v tem, da vse bolj skrbijo za kakovostne predstavitvene strani na internetu. Poznavanje značilnosti, prednosti in slebosti tega medija je ključno za učinkovito izkoriščanje možnosti, ki jih ponuja.

Teoretični del se začne z poglavjem o zgodovini in razvoju interneta, zajema tudi predstavitev komunikacijskih tehnologij in praks na internetu. V poglavju o predstavitveni spletni strani so predstavljeni elementi spletnih strani, vključeni sta tipologija spletnih strani in tipologija obiskovalcev spletnih strani. Ker le z merjenjem lahko preverjamo ali so zastavljeni komunikacijski cilji in želene funkcije spletnih strani dosežene, so nakazani tudi vidiki ocenjevanja uspešnosti spletni strani. Osrednji del naloge govori o funkcijah spletnih strani v poslovni rabi. Največjo težo ima poglavje o internetu kot orodju odnosov z javnostmi. Zadnji del naloge prikazuje primer spletne strani slovenske farmacevtske družbe.

Po analizi primera spletne strani slovenske farmacevtske družbe je avtorica ugotovila, da je glavna funkcija spletnih strani izbranega poslovnega sistema učinkovito komuniciranje s ciljnimi javnostmi. Torej služba za odnose z javnostmi, kot skrbnik spletnih strani, spletnih strani ne pojmuje zgolj kot pasivno spletno oglaševanje, temveč spletne strani ponujajo kakovostne strokovne vsebine in poglobljene informacije o svojih izdelkih in poslovanju.

Podrobnosti

Diploma >> (PDF, 1238 KB)

Ključne besede

internet, spletna mesta, uporabniki, tipologija, odnosi z javnostmi, trženje, oglaševanje,

Print