Naslov Strategija razvoja širokopasovnih omrežij v Republiki Sloveniji
Leto 2004
Ustanova RTV Slovenija
Datum vnosa 08.12.2004
Povzetek

Dokument predstavlja strategijo razvoja podatkovnih širokopasovnih omrežij v Republiki Sloveniji. Namen dokumenta je začrtati programski okvir za razvoj širokopasovnih podatkovnih omrežij v Republiki Sloveniji z naslednjo časovno dimenzijo:

V obdobju 2004 – 2006 Strategija razvoja širokopasovnih podatkovnih omrežij (v nadaljevanju Strategija) predstavlja programski okvir za maksimaliziranje učinkov informacijske družbe kot horizontalne prioritete razvojnih usmeritev, ki jih je Slovenija opredelila v Enotnem programskem dokumentu. Slovenija želi v tem obdobju uveljaviti dobre prakse pri vzpostavitvi javno-zasebnih partnerstev kot modela, ki bo odločilno pripomogel k razvoju širokopasovnih podatkovnih omrežij.
Strategija bo obenem služila kot usmeritev za pripravo prednostnih nalog in ukrepov, ki se bodo iz javnih sredstev sofinancirali v perspektivi 2007 – 2013. Na ta način programski horizont Strategije zajema obdobje 2013, v katerem je smiselno in možno načrtovati, da bodo vsi državljani v Sloveniji, ki bodo to hoteli, imeli dostop do širokopasovnih povezav.

Strategija razvoja širokopasovnih omrežij tako dopolnjuje Strategijo RS v informacijski družbi (v nadaljevanju Strategija RSvID), ki jo je Vlada RS sprejela februarja 2003. Pri tem je treba poudariti, da so nekatere države članice v nacionalnih strategijah ali politikah za razvoj širokopasovnih povezav vključevale tudi druga področja iz Akcijskih načrtov eEurope, v našem primeru pa se v Strategiji ob že sprejeti strategiji RsvID lahko osredotočamo izključno na raven infrastrukture širokopasovnih omrežij.

Podrobnosti

Publikacija

Print