Naslov Vplivi tehnologij informacijske družbe na razvoj javne uprave
Avtor Berce Jaro
Leto 2004
Vir

Cobiss

Ustanova Fakulteta za družbene vede
Mentor Vehovar Vasja
Datum vnosa 03.01.2005
Povzetek

 Informacijska družba je področje, ki se razvija nadvse dinamično. Njen razvoj spremljajo številne novosti, velike spremembe pa informacijska družba prinaša tudi v delovanje javnega sektorja.

Doktorska disertacija vsebuje analizo vplivov tehnologij informacijske družbe na razvoj organizacij v javni upravi. Nalogo lahko razdelimo na šest poglavij. V prvem poglavju avtor predstavi problem, ki ga bo raziskal. Drugo poglavje zajema teorijo in razne konceptualne opredelitve. Načrt raziskovanja in metodologije je opisan v tretjem poglavju, četrto poglavje pa zajema analizo podatkov ter predstavitev le-teh. V petem delu naloge avtor interpretira in razloži svoje raziskovalno delo. Zadnje poglavje pa nam poda zaključek ter možnosti nadaljnega raziskovanja obravnavane problematike.

Doktorsko delo je pisano v angleščini, obsežen povzetek ob koncu naloge pa lahko najdemo tudi v slovenskem jeziku. V zaključku naloge avtor predlaga "akcijski načrt", ki bi slovenskim organizacijam in javnem sektorju omogočil napredovanje k izboljšanju e-vladanja, saj ta pozitivno vpliva na e-demokracijo.

Ključne besede

javna uprava, informacijska družba, informacijska tehnologija

Print