Naslov Vpliv interneta na trženje v slovenskih turističnih agencijah
Avtor Loborec Vesna
Leto 2003
Vir

Cobiss

Ustanova Ekonomska fakulteta
Datum vnosa 11.01.2005
Povzetek

Internet je postalo pomembno orodje za trženje, še posebej v turizmu, ki se tako kot informacijska tehnologija, zelo hitro razvija. Avtorica želi s svojo magistrsko nalogo izdelati predloge za elektronsko poslovanje in spletno trženje storitev turističnih podjetij, kar povečuje njihovo konkurenčnost na turističnem trgu.

Teoretični del se začne z opredelitvijo elektronskega poslovanja, spletnega trženja in njegovih prednosti ter z pregledom elektronskega trženja v Sloveniji in po svetu. Sledi poglavje o elektronskem trženju v turističnih organizacijah, kjer so podane tudi prednosti in slabosti spletnega trženja z turistične organizacije. Četrto poglavje je namenjeno raziskavi o elektronskem poslovanju turističnih agencij v Sloveniji. Avtorica je vprašalnike poslala 92-im agencijam v Sloveniji, vrnjenih je dobila le 36. V petem poglavju so podani predlogi in priporočila za trženje preko interneta v slovenskih turističnih agencijah.

V zaključku avtorica poudarja, da se slovenske agencije že pojavljajo in predstavljajo na spletu, informacijski tehnologiji pa se morajo prilagoditi tako, da bodo v prihodnosti poslovale kot računalniški posredniki turističnih uslug in storitev.

 

Podrobnosti

Magistrsko delo >> (pdf, 532 KB)

Ključne besede

Slovenija, turizem, potovalni uradi, turistični proizvod, trženje, elektronsko poslovanje, internet, raziskave, Slovenija,

Print