Naslov Uvajanje elektronskega poslovanja v nabavni proces Ministrstva za obrambo Republike Slovenije
Avtor Sterle Viktor
Leto 2002
Vir

Cobiss

Ustanova Ekonomska fakulteta
Mentor Gričar Jože
Datum vnosa 19.01.2005
Povzetek

Namen magistrskega dela je opredeliti možnost uvajanja elektronskega poslovanja v nabavni proces Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, poleg tega pa pridobiti tudi mnenja dobaviteljev o elektronskem poslovanju z omenjenim ministrstvom.

V teoretičnem delu oziroma teoretičnih izhodiščih je avtor predstavil nabavni proces, nabavni proces ministrstva, elektronsko poslovanje v nabavnem procesu, varnost e-poslovanja ter že obstoječi primeri e-poslovanja nekaterih ministrstev. Sledi opis prototipa elektronskega poslovanja za naročanje pisarniškega materiala. Med dobavitelji je avtor izvedel raziskavo, katere rezultati so predstavljeni v nadaljevanju naloge.

Avtor je podal priporočila za ministrstvo, dobavitelje in za nadaljnje raziskovanje. Ugotovil je, da lahko z obstoječimi tehnologijami elektronskega poslovanja povečamo učinkovitost in znižamo stroške nabavnega procesa.

Podrobnosti

Magistrsko delo >> (pdf, 994 KB)

 

Ključne besede

Slovenija, informacijska tehnologija, elektronsko poslovanje, nabava, tehnologija, primeri, prototip, ankete, podatki, problematika,

Print